Képcserélő

Újszínház - sajtótájékoztató 2024-2025 évad..!! Az évad színházi világának legambiciózusabb tervezésével és végrehajtásáról adott hírt az Újszínház igaztója DÖRNER GYÖRGY ügyvezető igazgató Kossuth–díjas, Érdemes és Kiváló Művész, és PATAKI ANDRÁS Jázsai Mari-díjas főrendező. Kilépés a nagyvilágba és vidéki előadások megtartása mellett a fesztiválok jelenléte is fontos tényezője az Újszínház megújult szerepvállalásának! Dörner György szakavatott vezetésével és Pataki András főrendező közreműködésével nem kétséges hogy az Újszínház szintet lép a nemzetközi elismertségben és országjárása alatt rengeteg hívet szerez az Újszínház jelmondatának: "Klasszikus értékek magyarul..!!

 

 

Újszínház 

2024 - 2025 évad 

sajtótájékoztatója

 

A sajtótájékoztató résztvevői:

Dörner György
ügyvezető igazgató
Kossuth–díjas, Érdemes és Kiváló Művész

PATAKI ANDRÁS
főrendező Jászai Mari-díjas

Háda János
színművész, rendező
Újszínház, HADART Színház

Katona Imre
dramaturg

Szarka Gyula
zeneszerző

Éry-Kovács András
rendező

 

Bemutatásra kerülő produkciók:


Eisemann Mihály - Szilágyi László:
Zsákbamacska (zenés komédia két részben)
2024.október 18. Nagyszínpad
Rendező: Éry-Kovács András


Wass Albert:
Elvásik a veres csillag (játék két részben)
2024. november 8. Nagyszínpad
Rendező: Kiss József


Csukás István - Bergendy István:
Süsü, a sárkány kalandjai (zenés mesejáték két részben)
2024. november 23. Nagyszínpad
Rendező: Háda János

Az Újszínház és a HADART Színház
közös produkciója


Székely János:
Caligula helytartója (dráma egy részben)
2024. december 6. Bubik István Stúdiószínpad
Rendező: Pataki András

Az Újszínház és a Mikházi Csűrszínház
közös produkciója


Szabó Magda:
Kígyómarás (színmű két részben)
2025. január 17. Nagyszínpad
Rendező: Pataki András


Petőfi Sándor - Szarka Gyula - Katona Imre:
A hóhér kötele (zenés thriller két felvonásban) Ősbemutató
2025. március 7. Nagyszínpad
Rendező: Pataki András

Tamási Áron - Szarka Gyula:
Ördögölő Józsiás
(zenés tündérjáték három részben) Előbemutató
2025. április 25. Nagyszínpad
Rendező: Pataki András

 

Dörner György igazgató, Kossuth-díjas érdemes és kiváló művész a 2024/25-ös évadot bemutató sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Újszínház megújulni képes, de természetesen az is igaz, hogy a jól bevált hagyományaikat is szeretné folytatni.

A 2024/2025-ös évadban számos sikerdarab repertoáron marad: a Császármorzsa, a Komámasszony, hol a stukker? c. komédia és a gyermekek nagy kedvence: A palacsintás király is.

Az új repertoárban népszerű irodalmi csemegék találhatók, a már ismert és most felfedezendő jeles magyar szerzőkkel, követve a színházra jellemző műfaji sokszínűség elvét. Pataki András főrendezővel karöltve, olyan tartalmas és élvezetes bemutatósorral készül az Újszínház, melyben minden színházlátogató megtalálhatja a számára izgalmasat, szórakoztatót, elgondolkodtatót: zenés vígjátékot, Eisemann Mihály Zsákbamacskáját; gyerekek szóló darabot, ahol szurkolhatnak a híres egyfejűnek, Süsünek; drámát Székely János Caligula helytartóját és családi viszályokról, feszültségekről mesél Szabó Magda: Kígyómarás című színműve. A funtineli boszorkány sikerén felbuzdulva újabb Wass Albert mű kerül bemutatásra, az Elvásik a veres csillag. Petőfi Sándor: A hóhér kötele című egyetlen regényéből ősbemutató szerepel a tervek között, melyhez Szarka Gyula komponál eredeti zenét, műfaji besorolása: zenés thriller. Végül egy családi, zenés tündérjáték előbemutatójával, Tamási Áron: Ördögölő Józsiásával zárul az évad.

Az Újszínház együttműködést tervez a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, továbbá suliszínházi program is indul, ahol elsősorban a kortárs irodalom értékei lesznek bemutatva a klasszikus értékek mellett.

A színház az előadásait fesztiválokon is szeretné bemutatni. A nyár folyamán három fesztiválon vesz részt: a kisvárdai, a mikházi rendezvényen és a Bőköz Fesztiválon. A 2025-ös tervben szerepel a Keresztény Színházi Fesztivál megrendezése.

Több koprodukció is tervben van: a békéscsabai színházzal közösen alkotás lesz a Kígyómarás című előadás, a Caligula helytartója a mikházi Csűrszínházzal készül, a Süsü, a sárkány kalandjai pedig a Hadart Színházzal közös produkció.

A sok új bemutató miatt egy vadonatúj bérletrendszer lesz kidolgozva annak érdekében, hogy a régi és új előadások a lehető legkedvezőbb konstrukciókban legyenek elérhetőek a nézők számára.

Az Újszínház Társulata szeretettel várja Önöket a 2024/25-ös évadban is!


A felvétel 2024. májusában készült.

forrás: Újszínház

videó összeállítás: blogpress.hu

 

copyright: Újszínház

blogpress.hu

 

 

0 Újszínház.jpg

0 Újszínház sajtó_02.JPG

00 Újszínház Dörner György_01.JPG

Dörner György
ügyvezető igazgató
Kossuth–díjas, Érdemes és Kiváló Művész

 

 

Címlapcikkek1