Képcserélő

blogpress kérdés/1 Ha megpróbáljuk követni a protokollt, akkor Borkai Zsolt Olimpiai bajnok megszólításának sorrendje: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Internetes honlapján Családapa, Olimpikon, Polgármester sorrendet találtunk. Segítene nekünk és olvasóinknak abban, hogy Önnél mi dönti el a  sorrendet, melyik megszólítás áll Önhöz a legközelebb és miért?

  

Borkai Zsolt Polgármester úr Győr

Borkai Zsolt 2006 óta vagyok polgármester ez a foglalkozásom és hivatásom egyben, nagyon sokat kaptam a várostól, minden Győrhöz köt, szeretném ezért munkámmal a lehető legtöbbet visszaadni a polgároknak.  A tisztelt Elnök Úr nálam a következő megszólítás, mert a sportban nevelkedtem. A sportban megszerzett személyiség jegyeknek, a közösségnek, a közösségért való felelősségvállalásnak kell ebben a pozíciómban is megfelelnem.  Mint mindenben, itt is van siker, kudarc, de van akaraterő is, és a sportban szerzett tapasztalatokat kell átplántálnom a mindennapi életbe. Munkám elismerését látom abban, hogy a MOB közgyűlése a szervezet Elnökévé választott, és közös munkával, bizalommal, együtt tudjuk segíteni és építeni a magyar sport jövőjét. A harmadik megszólítás a képviselő Úr, ami egy nagyváros polgármesterének nagyon sok kapcsolódási lehetséget biztosít a város hatékony képviseletére a Parlamentben. Fontos számomra a család támogatása, ami sokszor átsegít a problémák megoldásán, belőlük merítek erőt, és hozzájuk térek haza. A család mellettem akkor is kitart, amikor másra nem számíthatok. Olimpikonként nagyon büszke vagyok arra, hogy a két csonka Olimpia után sikerült az azt követő első teljes Olimpián aranyérmet szereznem lólengésben.  

blogpress kérdés/2 Az online felhasználók közösségének nem okoz nehézséget Borkai Zsoltról naprakész információt kapni az internetről. Mennyire tudatosan használja Ön az online megjelenés lehetőségeit hivatalos munkáinak során  és magán szférájához kapcsolódóan? Gondolunk itt például honlapjának (www.borkaizsolt.hu) nyílt és nagyon rokonszenves megjelenésére, mely sok értékes információt és fotókat is tartalmaz Önről, a városról és kedves családjáról.  

Borkai Zsolt A XXI. század egyik nagy vívmánya az Internet. Meggyőződésem, hogy évről évre egyre szélesebb körben figyelnek oda az emberek erre,  nem tudom, hogy sajnáljam-e vagy sem, de az írott sajtó egyre inkább a háttérbe szorul, és ezt tudomásul kell venni mindenkinek. Ezért is használom előszeretettel - a kollégáim segítségével - a honlapom adta lehetőségeket az online tájékoztatásban,, (www.borkaizsolt.hu) illetve hivatali munkámhoz kapcsolódóan a www.gyor.hu oldal által biztosított nyilvánosságot a polgárok tájékoztatására. Ezeken a fórumokon el tudom mondani az éppen aktuális információkat. Én ezt egy nagyon pozitív dolognak tartom.  

Győr polgármestere Borkai Zsolt úr

blogpress kérdés/3 A bulvár média sokszor igen erőszakosan és gátlástalanul hoz nyilvánosságra képeket és írásos anyagokat. Elég ehhez utalni Lady Diana, vagy Katalin hercegnő esetére. Ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódóan kíváncsiak lennénk véleményére, hogy érintette Petra lányának és Gyurta Dániel Olimpiai bajnok úszónk kapcsolatának online média megjelenése?

Borkai Zsolt Azt szoktam mondani, hogy minden csoda három napig tart, és abban biztos voltam, hogy a bulvár média „ráugrik”erre a kapcsolatra, hiszen ez egy „szenció” és a bulvár lapok számára, amelyek szeretnek mindig valamiféle szenzációról írni. Szerencsére a bulvár média pozitívan mutatta be ezt a kapcsolatot, tehát egy rossz szót nem mondhatok. Jó látni a boldog fiatalokat, ezért ez sem őket sem engem kölönösebben nem foglalkoztat.

blogpress kérdés/4 Tisztelt Elnök Úr! Az utóbbi idők legsikeresebb Olimpiai versenyeken vagyunk túl. A közvélemény és a szakma sem számított ilyen, mondhatjuk nyugodtan dicsőséges szereplésre. Az Olimpia előtt nagyon visszafogott becslések hangzottak el a megszerezhető aranyérmek számát illetően. A MOB Elnökeként milyen volt akkor ott Londonban magyarnak lenni? Érte esetleg olyan meglepő gratuláció, benyomás  vagy vélemény a sikereinkkel kapcsolatban, amire még esetleg Ön sem számított?

Borkai Zsolt Azt gondolom, hogy akik  értenek a sporthoz, csak nagyon mélyen álmodták ezt a sikert, amit a magyar Olimpiai csapat elért Londonban. Nemcsak az eredmények, hanem az, ahogy viselkedtek, ahogy cselekedtek sportolóink, felkeltette a világ érdeklődését Magyarország iránt. A világ sok országa máig is keresi a magyar csoda okát, miért volt ennyire eredményes a magyar Olimpiai csapat. Örömmel érzékeltem, hogy mennyire figyelemmel kísérik ennek a kis országnak ezt a kiugró teljesítményét a világ különböző táján élő magyarok is. Kanadától Ausztráliáig kerestek meg újságírók, adtam rádió interjúkat és fogadtam gratulációikat a magyar sportolók kiemelkedő teljesítményéhez.

blogpress kérdés/5 Borkai Zsolt interjújából nem maradhat ki az a kérdés ami Berki Krisztián lólengében szerzett Olimpiai aranyérmével kapcsolatos. Hogy kommentálná Ön most azt a pontegyenlőséget *pontkülönbséget ? amit az angol Louis Smith pontszáma 16,066 mutatott,  azaz ugyanannyit kapott, mint Berki, ám a magyar kiviteli pontszáma magasabb volt (9,166-9,066), ezért Berkié lett az arany, Smith-é az ezüstérem.

Borkai Zsolt Sajnálatos módon Smith nem túl pozitívan nyilatkozott a versenyek után. Nyugodtan mondhatom, ha nem Londonban van ez az Olimpia, akkor ez nem jelent egyforma pontszámot...Vannak azonban előre rögzített szabályok, amelyek – szerencsére - ebben az esetben nekünk és Berki Krisztiánnak kedveztek.  A technikai kiviteli pontszám magasabb értéke döntötte el a magyar győzelmet, és ez vitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen. Az én időmben - más szabályok miatt - ilyen esetben több aranyérmet osztottak ki. Berki Krisztián élete legjobb gyakorlatával nyerte meg az Olimpiát, teljesen megérdemelten.

blogpress kérdés/6 A magyar sportolók Londonban nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet nyertek, ezzel Magyarország az összesített éremtáblázat 9. helyén végzett, míg négy évvel korábban, Pekingben az ország nem került be a 20 legjobb közé. Az Ön személyes sikere is MOB Elnökeként, hogy érmeseink és helyezettjeink jutalmazására vonatkozó összegeket, a magyar Kormány a MOB javaslatára elfogadta. Mindezt úgy, hogy a magyar közvélemény (aki mint tudjuk igen érzékeny pénzügyekben) szintén a támogatta a jutalmak összegét. Lehet-e ezt értékelni a Rióra tett első felkészülési lépésnek?

Borkai Zsolt Ezt még nem lehet felkészülésnek tekinteni, mert ezzel most lezárult egy korszak. Ez a hozadéka az elért kiemelkedő eredményeknek és teljesítményeknek. Mind a kormány, mind az emberek nagyon pozitívan értékelték a MOB javaslatát és a kormány döntését.  A magyar társadalom még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is el tudta fogadni és támogatta a nyilvánosságra hozott jutalmazás mértékét. Ez pedig még csodálatosabbá teszi az Olimpiát.

blogpress kérdés/7 Tisztelt Polgármester Úr! A győr.hu Önkormányzati oldalt felkeresve átfogó képet alkothatunk arról a fejlődésről ami a  várost jellemzi, és az ennek érdekében végzett sikeres munkáját is figyelemmel kísérhetjük. A városhoz kapcsolódó érzéseiben különösen azok a mondatok ragadtak meg, amit saját honlapján írt (www.borkaizsolt.hu) a Győr és én rovatban. Borkai Zsolt Polgármester sok mindenre lehet büszke Győr városában, szeretnénk ha ebből kiemelne párat, főleg ami a fejlődést, a munkahelyteremtést, a közterek csinosítását, a turizmus elősegítését, és ami az országos hírű rendezvényeket illeti.  

Borkai Zsolt úr

Borkai Zsolt Ez a város él, és a Győriek büszkék arra, hogy Győrben élnek. Az itt lakók büszkék arra, amit az utóbbi években közösen létrehoztunk. Mindenki, aki itt él a városban hozzátette a maga részét ehhez.  Egy igazi közösségi életet, egy pezsgő várost hoztunk létre kollégáimmal és a győriekkel közösen, mindezt egy jól átgondolt és megtervezett elgondolásnak megfelelően. Egy komoly koncepciót raktunk össze, aminek a város gazdasági ereje adja az alapjait. Győr meghatározó város Magyarország gazdasági életében. Az eddig létrehozott új munkahelyek azt a célt szolgálják, hogy emberek nagyon jó környezetben élhessenek, mindenki megtalálja a boldogulását. Az alapvető tézisünk az, hogy embernek legyen munkája. Ha van munkája, akkor van keresete, akkor lesz boldogság is a családban. Ebben az esetben tudják szabadon megélni a polgárok az élet mindennapjait, élvezni a város adta lehetőségeket. Gazdaságfejlesztési szempontból kiemelném, hogy átalakítottuk az oktatási rendszerünket, a szakképzést előtérbe helyeztük, az Egyetemmel nagyon jó kooperációs kapcsolatot hoztunk létre a kutató fejlesztő központ tevékenységére, ami növeli az innovációt és a hozzáadott értéket. Ez a tudatos építkezés segítette elő a városban az AUDI idevonzását, megtartását és terjeszkedését. Nagy küzdelem volt a logisztikai park létrehozásáért is, mert számos külföldi helyszín is szóba került. Ebben a kiélezett csatában Győr városa tudott egy olyan kedvező környezetet teremteni, hogy az AUDI úgy döntött itt hozza létre logisztikai bázisát is.

blogpress kérdés /8 Tisztelt Polgármester Úr! Csak a játék kedvéért! Hol találkozna Ön szívesen a városban külön-külön és együtt, kedves feleségével, lányával és fiával?? Hol sétálna, sportolna, romantikázna, vásárolna és szórakozna velük?

Borkai Zsolt Valamennyiükkel a belvárosban szeretnék találkozni, hiszen a sok fesztivál és rendezvény különleges élménnyé teszi a sétákat a városközpontban. A megújult belváros a büszkeségünk, kevesen tudják, hogy Győr, műemlékekben a harmadik leggazdagabb város Budapest és Sopron után. Erre folyamatosan odafigyelünk, felújítjuk az épületeket és az utcákat, van még mit tennünk. A nagy nyüzsgésben azonban mindig jólesik a család körében otthon is lenni és megpihenni. Erre igyekszem mindig oda figyelni, bármilyen feladata is van a polgármesternek, Elnöknek, képviselőnek, számomra a család a legfontosabb.  

blogpress kérdés/9 Tisztelt Képviselő Úr!  A szenátori tisztség mennyiben segíti Polgármesteri munkáját és Győr városának képviseletét a tisztelt Házban? A képviselői munkában mennyire sikerül érvényre juttatni és tovább fokozni Győr városának státuszának és sikereinek megfelelő elismertséget?

Borkai Zsolt A képviselői munka nagyban segítette a város fejlődését, főleg az AUDI-val kapcsolatban, mert sikerült  kormányzati támogatást is szerezni. Vagy említhetném az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelynek kérdésében hosszasan egyeztetett a város polgármestere a MOB Elnökével :-) illetve a kormányzat közel tízmilliárdos garanciát vállalt a rendezvény megszerzése érdekében. A sport támogatásáért, valamint Győr fejlődéséért  állandó jelenlétemmel képviselőként eredményesen tudok fellépni.

blogpress kérdés/10 A sportról tett hitvallásának minden sorát öröm elolvasni. (www.borkaizsolt.hu/sport) Ezt mindenben igazolja a 2012-es Londoni Olimpia. Kitartásra, küzdeni tudásra, a kiélezett helyzetekben való helytállásra nevel és buzdít. Megtanít az esetleges kudarcot is elviselni, és abból tanulva újra sikeresnek lenni. Mit és mennyi pluszt adott az élet a sporton keresztül Borkai Zsolt Olimpiai bajnoknak az élet?

Borkai Zsolt Ahogy korábban említettem, mindent a sportnak köszönhetek. Amit én ott megtanultam, a tornateremben, a tornász közösségben: a kitartás, a küzdelmés, hogy mindig legyen egy határozott célkitűzés, amit el kell érni. Ha ezek megvannak, akkor az ember egy boldog életet tud élni, így volt ez velem az elmúlt hat évben is. A sikereket szerényen kezelve, további sikerekre kell törekedni, és a kudarcokat a sikerekből építkezve kell megoldani.  

Borkai Zsolt polgármester úr interjút ad a média képviselőinek

blogpress kérdés/11 Milyen a családi háttértámogatás Borkai Zsoltnál? Mennyire téma otthon a munka? Hazaviszi-e  vagy sikerül a gondokat és problémákat, és persze az elért sikereket az otthon falain kívül hagyni?

Borkai Zsolt Nem szeretem a gondokat haza vinni magammal, de néha ez elkerülhetetlen. A polgármesterség egy nagyon - nagyon szép dolog, szolgálat, ami azonban a családomat is érinti  a hétköznapokon.  Igyekszem a családot megóvni, mert esetenként hivatali időn kívül is, akár a zuhany alatt is igényt tartanak a polgármesterre, és mint mindennek, ennek is vannak árnyoldalai.   Nem szeretem, de tudomásul veszem, hogy az ember otthon is polgármester. Ilyen az élet, ez a szakma. Végezetül az utolsó interjú kérdés: Lesz-e Péren Győrnek repülőtere? Borkai Zsolt Győrnek most is van repülőtere Péren, csak most egy nagyon komoly fejlesztés előtt állunk. Nagyon örülök, hogy mind a kormányzat, mind az AUDI, mind Pér Önkormányzata részéről egyre közelebb kerülünk a tervek megvalósításához. Ezzel a beruházással Győr és a régió gazdasági lehetőségei is megsokszorozódhatnak, és újabb lendületet vehetnek. Ez egy újabb siker történet alapjait rakja le.  

Tisztelt Borkai Zsolt Úr! Köszönjük, hogy szűkre szabott és sokszorosan beosztott idejéből sikerült időt szakítani az interjú kérdéseinek megválaszolására! További szép sikereket, és boldog családi életet kíván Önnek a blogpress.hu szerkesztősége és olvasói!

blogpress.hu 2012

Címlapcikkek1