Képcserélő

Nikolics Nemanja és Gulácsi Péter labdarúgó válogatott kerettagok sajtótájékoztatója...!

Telki 2016. május 19.

Gulácsi Péter, a német élvonalba feljutott Leipzig kapusa elmondta, jó játékkal szeretnének elbúcsúzni a szurkolóktól az Eb előtti utolsó hazai találkozón, ezért a játék mellett szerinte az eredmény is fontos lesz. Elefántcsontpatról úgy vélekedett, hogy egyénileg rendkívül jó labdarúgókból áll, és így tudják magukat lemérni, hogy hol tartanak a felkészülésben. A hálóőr a kontinensviadal kapcsán azt mondta, szerinte amit mindenki vár, az az első meccs. Hozzátette, a magyar csapat is van olyan jó, mint az osztrák. A Legia Warszawával lengyel bajnok és gólkirály Nikolics Nemanja elmondta, hogy jelenleg fizikálisan fáradt, de mentálisan éles, így elsőként szeretné kivívni a csapatba kerülést, majd gólokkal segítené a nemzeti együttest. Az Eb-ről közölte, felesleges erősorrendet felállítani, mert egy esetleges győzelemért ugyanannyi pont jár Portugália ellen is, mint Izland ellen.

 

Nikolics Nemanja a lengyel bajnokságban:

A Nemanja Nikoliccsal felálló Legiának egyszerű volt a képlet a Gyurcsó Ádámot 73 percig a soraiban tudó Szczecin Pogony elleni mérkőzés előtt a lengyel bajnokság zárókörében: ha nyer, akkor bajnok, függetlenül minden más eredménytől. A varsóiak már a 13. percben megszerezték a vezetést, viszont csak a hajrában tudták bebiztosítani a sikerüket: a 83. percben éppen Nikolics Nemanja volt a második találatuk szerzője, majd a 86. percben született meg a harmadik gól, ezzel lett 3-0 a végeredmény. Mint kiderült, erre a győzelemre nem is lett volna szükség a bajnoki elsőséghez, de az ünneplés így volt az igazi. Nikolics végül 28 góllal zárta az idényt, toronymagasan megnyerve meg a góllövők versenyét az Ekstraklasában.

 Gulácsi Péter a német másodosztályú bajnokságban:

A válogatott Gulácsi Pétert csapata az  RB Leipzig csapata 2-0-ra nyert vasárnap a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában, így feljutott az élvonalba.

A 2009-ben alapított lipcsei együttesben a szezon során szinte végig az Európa-bajnokságra készülő bő magyar keretbe is bekerült Gulácsi állt a kapuban, ezúttal viszont a kispadról nézte végig csapata Karlsruhe elleni, történelmi sikerét.

Az RB Leipzig  2009 után az első keletnémet csapat lesz a Bundesligában. Az már korábban eldőlt, hogy a másik feljutó a SC Freiburg lesz.

Bővebb információért kérem kattintson a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjára:

                        http://www.mlsz.hu/

 

forrás: magyar Labdarúgó Szövetség

             - Nikolics Nemanja

            - Gulácsi Péter

fotók: blogpress Nikolics Nemanja 01

 Nikolics Nemanja

Gulacsi Peter 01

 Gulácsi Péter

A csapat

 A csapat Telkiben