Képcserélő

Ász pilóta - Magyarország... - Interjú Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, Guinness rekorder pilótával...!

 Interjú Veres Zoltán műrepülő Európa bajnok, többszörös világbajnoki helyezett, Guinness rekorder pilótával. Az interjúban Veres Zoltán sok kulisszatitkot árul el a repülés szerelmeseinek a közel 25-perces interjúban. Többek között munkájának MALÉV-es időszakáról, a műrepülés és repülőgép típus összefüggéseiről, megtudunk technikai részleteket a világ egyik legnehezebb repülőterének landolási körülményeiről. A videó interjút tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

Veres Zoltán 1986 óta végez műrepülést, 1988-tól a Motoros Műrepülő Válogatott Keret tagja. A Nemzetközi Műrepülő Szövetségnél (Commission Internationale de Voltige Aerienne, CIVA) Magyarország diplomáciai képviselője 1995-től 2001-ig, valamint 1995 és 1998 között a műrepülő válogatott csapatkapitánya. 1995-ben pedig a Breitling Világkupa meghívottja a világ 12 legjobb műrepülője között. Ennek kapcsán légibalett-bemutatóit olykor több mint 300 000 néző csodálhatta meg naponta Európában, az USA-ban, Kanadában és Japánban. 1999 óta pedig világszerte neves repülőnapokra kap meghívást. 2001-ben kötött géposztályban 100%-os teljesítménnyel összetett műrepülő Európa-bajnok. 2005-ben aranyérmes az Aero Grand Prix elnevezésű meghívásos világkupán, melyet Mariborban, Szlovéniában rendeztek, elnyerve ezzel a „Repülő ászok világbajnoka" (World Champion Flying Ace) címet elsőként a világon. 2006-ban más megtiszteltetésben is részesült: a Magyar Turisztikai Rt. országunk azon 11 jeles fő közé választotta, akik a „Magyarország a tehetségek hazája, ahová érdemes ellátogatni" című kampányban népszerűsíthették hazánkat itthon és külföldön.

2007-ben ismét „Repülő ászok világbajnoka" címet nyert a konstancai Aero GP-n. A magyar és az amerikai légügyi hivataltól olyan különleges műrepülő jogosítást kapott, aminek nincs alsó magassági korlátja. Repülőnapokon, egyéb technikai sporteseményeken gyakran láthatjuk „hagyományos" hajmeresztő légi bemutatóján kívül, más extrém helyzetekben: kötelékezett már Boeing illetve Airbus utasszállítógéppel, MiG–29-es vadászgépekkel. A motoros és autós gyorsulási versenyek kedvelt vendége.

Kétszeres Guinness-rekorder, 2007-ben Al Ainban, az Egyesült Arab Emírségekben felállította az orsózás világrekordját 408 darab egymást követő orsóval, valamint a kötelékrepülés Guinness-rekordját a legnagyobb súlykülönbségű repülőgépek között.

Egyik kedvenc show-eleme, amikor egy 3 méter magasan kifeszített szalagot háton repülve vág el a légcsavarral mintegy 400 km/órás sebességnél. Jelenlegi repülőgépe egy Exrta 300-as, mely füst, fény és hang effektekre is alkalmas. Veres Zoltán évente 50-55 repülőnapon vesz részt. Műrepülő bemutatóit több mint 2,5 millió néző kísérheti figyelemmel Magyarországon és világszerte egyaránt.

 

Bővebb információért és a látványos repülési vidókért, kérem, kattintson Veres Zoltán honlapjára:

                                                                                                                            http://vereszoltan.hu/pilota/

 

forrás:  - Veres Zoltán pilóta

              - internet

fotók Veres Zoltánról:

Veres Zoltán pilóta

Veres Zoltán pilóta 1

Veres Zoltán pilóta 2

Veres Zoltán pilóta 3

Veres Zoltán pilóta 4

Veres Zoltán pilóta 5

Veres Zoltán pilóta 6

Veres Zoltán pilóta 7

Veres Zoltán pilóta 8

Veres Zoltán pilóta 9

Veres Zoltán pilóta-10