Képcserélő

Olimpia 2024. Budapest - Társadalmi párbeszéd az Olimpiáért...!

Közös nyilatkozatot írt alá 2015. április 21-én öt partnerszervezettel a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért elnevezésű programról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és az Olimpiai Védnöki Testület. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Mérnöki Kamara, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.  Az eseményről szóló tudósításunk videó összefoglalója itt tekinthető meg:

 

  

A  társadalmi és szakmai párbeszéd legfontosabb célja, hogy közösen megválaszoljuk e három kérdést:


1. A gazdaságos olimpia jegyében az olimpiarendezés hasznos vállalkozás-e Magyarország számára, illetve hogyan hozhatja az olimpia a legtöbb hasznot az országnak?
2. Hogyan és mivel segítheti az olimpiarendezés a magyar családok, munkavállalók, a magyar kis- és középvállalkozók előbbre jutását?
3. Segíti-e az olimpiarendezés a munkahelyteremtést, a gazdasági növekedést?


A nyilatkozat alapelve, hogy az olimpiarendezésért társadalmi felelősséggel szabad harcba szállni, a tervet „csak a felemelkedés társadalmi céljával összhangban lehet megfogalmazni". Az aláírt dokumentum szerint a rendezésnek a vállalható költségek mellett fejlődést és hasznot kell hoznia, többek között munkahelyeket kell teremtenie, gazdasági növekedést eredményeznie, s növelnie kell a magyarországi külföldi befektetéseket.

Bővebb információkért kérem, kattintson a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjára:

                                                                          http://www.mob.hu/kezdooldal                                                               

forrás: Magyar Olimpiai Bizottság

MOB

Kemeny D- Gyarfas T 2