Képcserélő

Ecc-pecc kimehetsz - Medveczky Balázs író - Premier gondolatok...!

A Thália Színházban nagy sikerrel mutatták be MEDVECZKY BALÁZS- tól az  ECC-PECC KIMEHETSZ című szatirikus vígjátékot. A szerző a premier estéjén készült riportban mondta el gondolatait a bemutatóval kapcsolatban.

 

Medveczky Balázs vezérigazgató a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt - Televíziós Médiaszolgáltatási Igazgatóságának vezetője, médiaszakember. Több könyve és írása is megjelent az elmúlt években. ( Vigyázat Genyorok, Kettőnk könyve) 

 

A Thália Színház bemutatja

MEDVECZKY BALÁZS: ECC-PECC KIMEHETSZ
szatirikus vígjáték

„Színház az egész világ...”


Még akkor is, ha történetesen a színház új vezetője a „nem kell hozzá érteni ahhoz, hogy iga

zgassuk” elv mentén irányít. Karakterének emberi és szak-emberi hibái, humoros, olykor abszurd szituációkba sodorják őt és az alárendelt színházi szakembereket.
A tehetséges manipulátor beosztottjai gyanútlanul sétálnak be jól előkészített csapdáiba – amelyekkel pozícióját erősíti –, miközben próbálnak megfelelni a főnök” elvárásainak, szakmai meggyőződésüket háttérbe szorítva.

Színpadon – és színpadon túl – az emberi konfliktusok kortalanok, csak a kellékek és jelmezek lesznek korról korra, jelenetről jelenetre modernebbek.
A játék vég nélkül folyik – a hatalomért.
A kérdés, hogy meddig feszíthető a húr és ki mondja ki: állj, ennyi volt!

FÜGGÖNY!

A DARABRÓL

„A történet két térben játszódik, az igazgatói irodában és a művészbüfében. Utóbbi az ottani közösség legfontosabb találkahelyének számít. Az igazgatói iroda ezzel szemben az a hely, ahol a „fontos események” zajlanak. A főszereplői színházi emberek, kivéve az intézmény élére kinevezett új igazgatót, akinek fogalma sincs a színház működéséről. Meglepő és mulatságos elképzelése van például arról, hogyan lehet „költséghatékonyan” színre vinni a Rómeó és Júliát. Ahhoz viszont nagyon ért, hogyan játssza ki egymás ellen a munkatársait. Kiváló manipulátor. A többi karakternek szintén megvan a saját önös célja, ugyanakkor mindegyik alárendelt típus. Hozzászoktak ahhoz, hogy megfeleljenek a felsőbb utasításnak. Az egyetlen kivétel a főrendező, aki fölveszi a kesztyűt és csatába száll az igazgatói intrikákkal szemben. Lényegében két ember hatalomért vívott harcát látjuk” – foglalja össze dióhéjban Bozsó József rendező, mit fog látni a színpadon a közönség, míg a Vida Péter által megformált új igazgatót így jellemzi: Szakértelme korántsem művészi, színházi, hanem „csak” vezetői. Célja pedig nem más, mint hatalmának megszilárdítsa és a vetélytársak kiiktatása. Ehhez a célhoz miden eszközt gátlástalanul bevet, minden munkatársnak kihasználja emberi gyarlóságát, az életszituációiból adódó sebezhetőségét. Mégsem fekete-fehér minden. Ez az ember nem véletlenül van ott, ahol van: tehetséges csirkefogó. Minden politikai rendszer jolly jokere”, Humoros, sőt vicces, utálva szerethető figura.”

Szereplők

Hamar Imre színházigazgató:                 Vida Péter

Zsuzsa, a titkárnője:                                     Tóth Eszter

Zsolt, a művészeti titkár:                                   Hajmási Dávid

Bálint, a főrendező:                                            Mózes András

Éva, a színésznő:                                                          Bánovits Vivianne

Laci bácsi, kiöregedett színész:                            Hunyadkürti István

 

Rendező: Bozsó József

Bemutató: 2016. április 30.

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintson a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

               - Medveczky Balázs

kép: blogpress.hu

Medveczky Balazs 02

 Medveczky Balázs