Képcserélő

Édes kettesben...- Schell Judit - Csányi Sándor színművészek!

A helyszín New York. Frankie ( Schell Judit) felszolgáló, Johnny szakács ( Csányi Sándor). Először kinézték egymást az étteremben. Azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újrakezdeni mindent, ha romantika nincs már, csak a klasszikus zenét adó rádióban? A darabból nagy sikerű film készült Al Pacinóval és Michelle Pfeifferrel, Krumplirózsa címmel.  A nagysikerű előadás HD videó részleteit tovább kattintva itt lehet megtekinteni:

 

Terrence McNally

Ketten egyedül    

New York-i duett
a Thália Színház saját előadása

A darabbeli felszolgálót és szakácsot, Schell Judit és Csányi Sándor személyesítik meg. A két színészt a nagysikerű magyar mozi, a Csak szex és más semmi (2005) után, legközelebb a 2012-ben bemutatott Esküvőtől válóperig című bohózatban – mint perlekedő házaspárt – láthatta együtt játszani a közönség.

A Ketten egyedülben most Csányi Sándor és Schell Judit új helyzetbe kerülnek, egy párkapcsolat kezdetén lesznek láthatók a színpadon.

A darabot Goda Krisztina rendezi – aki a fent említett filmet is jegyzi –, és nem tagadja, újra nagyon élvezi a közös munkát: „Alapvetően azért izgalmas számomra színpadra állítani ezt a darabot, mert tíz éve készült el a Csak szex és más semmi, aminek főszereplői Schell Judit és Csányi Sándor voltak és elég sok párhuzam van a film és a darab között. A női szereplő, Franky sokat csalódott korábban és emiatt fél belemenni egy újabb kapcsolatba, ebben nagyon hasonlít Dóra karakteréhez a filmből. Sanyi karaktere pedig azért hasonló a filmbelihez, mert nagyon kitartóan ostromolja a lányt és nem adja fel. Nagyon szerettünk együtt dolgozni a filmben. Ez kicsit nehezíti is a közös munkát, mert figyelnünk kell rá, hogy ne dumáljunk mindig másról, annyi a mesélni valónk egymásnak..." A darab dramaturgja Divinyi Réka, aki Goda Krisztina állandó alkotótársa – szóval teljes mértékben felállt a „régi sikercsapat".
Goda Krisztinának nem ez az első színházi munkája, és bár saját bevallása szerint a film a fő csapásvonala, nagyon izgalmas dolognak tartja a színházi rendezést. „Ami nagy különbség a film és a színház között, hogy a filmen nagyon egyszerű jeleneteket váltani vagy ugrani az időben. A színházban minden jelen idő. A vásznon azt és annyit mutatok meg, amennyit akarok – mondjuk egy meztelenségből. Míg a színpadon valaki vagy fel van öltözve vagy nincs. Ezek az egyértelmű különbségek más hozzáállást követelnek, de a film és a színház lényege ugyanaz: megpróbálni megteremteni egy történetet és érteni a kapcsolat dinamikáját és a változását."

 

Szereplők:   

 Frankie:  Schell Judit

Johnny:             Csányi Sándor

díszlettervező:  Horváth Viktória
jelmez kivitelezés:  Kenyeri Orsolya
súgó:  Buksa Alexandra
a rendező alkotótársa:  Divinyi Réka

rendező: Goda Krisztina

 

Bemutató:  2015. május 9. 19:00

Előadások: 2015. október 2.

                          2015. október 3.

                          2015.október 4.

 A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. 

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem, kattintson a Thália Színház honlapjára:

                                                                                                                                            http://www.thalia.hu/

forrás: THÁLIA SZÍNHÁZ

Képek az előadásból:

Schell Judit és Csányi Sándor színművészek

Schell Judit és Csányi Sándor színművészek 2

Schell Judit és Csányi Sándor színművészek 3

Schell Judit és Csányi Sándor színművészek 4

Schell Judit művésznő

Schell Judit művésznő 2

Schell Judit művésznő

Csányi Sándor színművész

Csányi Sándor színművész 2