Muhi János író - költő portréfilmjét láthatják kedves látogatóink. A művészember egyénisége és szívélyes közvetlensége csak az egyik részlete tehetségének. Verseinek fantasztikus hangvétele és stílusa az ami őt igazán jellemzi. Keressék műveit és verses kötetét, mert megéri azt az élményt amit kapunk írásaiból..!
Muhi János író költő 1961 február másodikán született Martonvásáron.
Kettő éves korától él Budapesten. A szülei korán elváltak, apját csak hét évesen ismerte meg.
Sanyarú gyermekkora volt alkoholista nevelőapjának köszönhetően aki különböző  indokokkal rendszeresen bántalmazta. Már hét évesen sokat olvasott. 15 évesen került közel a zenei élethez  bár ekkor még „csak” roadolt  az iskola mellett olyan zenekaroknak mint a Piramis, VMoto Rock, Skorpió, Korál.. 17 évesen egy Galaxis nevű zenekar énekese lett ekkor kezdett el szövegeket írni! 1982-ben az akkori zenei életet uraló állapotok miatti csalódásában kiszállt a zenekarból ami röviddel ezután fel is oszlott. Később még beszállt egy Stress nevű zenekarba a katonaságát töltő énekes helyére majd annak visszatértével végleg szakított a zenei pályával! A civil foglalkozását kezdte el csinálni, fodrásznak állt.
2004-ben egyedül maradt az akkor 14 éves fiával akit azóta is  egyedül nevel, lévén még egyetemen tanul. Ekkor kezdett el verseket írni csak úgy magának! Később ezeket megmutatta Peck Lacinak akivel nagyon jó barátságot ápol azóta is. Neki az ötlete volt , hogy csináljanak egy verseskönyvet! Közben a Nők Lapja május 16.-ai számában V. Kulcsár Ildikó megjelentette a Mesélj apu című versének részletét amit a neten kalandozva fedezett fel! Innen már nem volt megállás! Dobó Ferenc csatlakozásával aki nyomdai szakember, tipográfus elkezdtek dolgozni a Sebkönyvön melynek címét szintén a Peck Laci találta ki és az illusztrációkat, grafikákat csinálta a versekhez! Később csatlakozott a csapathoz Lőrincz Viktor aki vállalta a versek egy részének megzenésítését hangszerelését! Tulajdonképpen az egész zenei anyag az ő kezének gyümölcse. És érkezett Kárpáti Levente színművész aki szintén a nevét adta a projekthez és elmondott öt verset a cd-n. Közben október elején valaki lefotózta a Nők Lapjában megjelent Mesélj apu-t és feltette a facebook-ra. A vers önállóan elkezdte járni az útját! Az emberek egymásnak küldték tovább és folyamatosan osztották meg! Rövid időn belül a látható megosztások száma meghaladta  35000-et. Amiről nem tudhatunk mert nem látjuk az a szám közel van vagy talán már meg is haladta a 100 000 megosztást! Ami egészen hihetetlen szám vers tekintetében szinte biztos! Ennek az eredményével szeretnénk most önöknek kedveskedni és példát mutatni arra mit jelent a barátság. A semmiből, barátok összefogásából megszületett a Sebkönyv című verseskönyv!

forrás: Muhi János 

szerkesztő-riporter: Romhányi Mónika

fotó és videó összeállítás: https://www.blogpress.hu/

 

950 1.JPG

 Muhi János író - költő

950 2.JPG

950 3.JPG

950 4.JPG

950 5.JPG