Képcserélő

Korosztályának egyik legtehetségesebb és sikeres színésznője. Junior Prima-díj, Szinikritikusok-díja, kétszeres POSZT -díj a Legjobb 30 év alatti színésznő kategóriában. Ő Lovas Rozi színművész, a Thália Színház társulati tagja. Ígéretes pályakezdésének méltó folytatása a Nagy kézrablásban nyújtott alakítása. A  művésznővel készített villám riport videó felvétele itt tekinthető meg:

 

Lovas Rozi  színművész érettségi után két évig járt az ELTE filmelmélet-filmtörténet és olasz szakára. Majd felvételt nyert a Kaposvári Egyetem színművész szakára, ahol 2012-ben diplomázott Mohácsi János osztályában. 2012-ben szereződött a Miskolci Nemzeti Színházhoz. 2013–2015 között Őze Áron és Göttinger Pál hívására a Pesti Magyar Színház, majd az ottani igazgatóváltását követően Réthly Attila főrendező – akivel a kaposvári főiskolán már dolgozott együtt – és Csányi Sándor művészeti vezető hívására 2015-től a Thália Színház társulatának tagja. Vendégszerepelt többek között a Pécsi Nemzeti Színház, Csiky Gergely Színház, Magyar Színház, Budapesti Játékszín színpadain is.

 

MARTIN McDONAGH: A NAGY KÉZRABLÁS


Bemutatásra kerül a Thália Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programjaként


Tarlington. Mervyn, a kisvárosi szálloda recepciósa mindig arra várt, hogy életének dögunalmát fölkavarja egy igazi dráma. Amikor lövés dörren az emeleti szobában, és Mervyn egyedül találja a gyanús, félkezű vendéget, a drogdílernek és csajának pedig nyoma veszett, már tudja: eljött a nap.
Martin McDonaugh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősíti A nagy kézrablás is, mely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott darabja, egy gyilkos humorú élet-halál harc. A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással...
A fekete komédia – az ír sikerszerző egyetlen Amerikában játszódó darabja – 2010-ben debütált a Broadwayen. Nem mindennapi, szélsőséges élethelyzetben találkozó figuráit Szervét Tibor, Bán Bálint, Lovas Rozi és Tamási Zoltán keltik életre.
Amire a néző még számíthat - erős karakterek, erős kifejezések
Ön káromkodott már életében? Mert mi még nem! Viszont az előadás szereplői néha cifrán szentségelnek. Mindezt persze csak azért teszik, mert közvetlen életveszélyben vannak, fegyvert fognak a fejükhöz és leöntik őket egy kanna benzinnel. Szerintünk ilyen helyzetben ez megbocsájtható. Ön szerint is, igaz?

Ha szereti Tarantino vagy a Coen testvérek filmjeit, ezt is imádni fogja! Fergetegesen erőszakos jelenetekkel és lehengerlően brillírózó káromkodásokkal várjuk Önöket!

Kérjük, jegyelővétel előtt kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

Szereplők:


Carmichael - Szervét Tibor
Toby - Bán Bálint
Marilyn - Lovas Rozi
Mervyn - Tamási Zoltán


Fordította: Hamvai Kornél


Rendezte: Radnai Márk

 

Bemutató: 2016. április 23.

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem, kattintson a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház - Lovas Rozi művésznő

képek: blogpress.hu

Lovas Rozi 1

Lovas Rozi művésznő

Lovas Rozi 2

Lovas Rozi 3

Lovas Rozi 4

Szervet Tibor - Lovas Rozi

Szervét Tibor - Lovas Rozi színművészek

Ban Balint - Lovas Rozi

Bán Bálint - Lovas Rozi színművészek

 

 

Címlapcikkek1