Képcserélő

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj minden évben elkápráztatja közönségét a Székesfehérvárra érkező világsztárokkal, idén azonban még magasabbra, Magyarországon még sosem látott szintre tesszük a lécet! Először láthatja a hazai közönség Mondo Duplantist, a világ jelenlegi legjobb atlétáját, aki idén 621 centiméterre javította a rúdugrás világcsúcsát!

atlétika Gyulai 2022_02.JPG

A szupersztár Sydney McLaughlin is indul a Gyulai István Memorialon!
 
Sydney McLaughlin (USA), aki a nemrég befejeződött atlétikai világbajnokságon hihetetlen világcsúcsot futott, ma délután megérkezett Magyarországra, hogy fő versenyszámában, a 400 m gátfutásban induljon a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron. Sydney McLaughlin személyében különleges meglepetéssel bővült a verseny sztárokkal teli mezőnye, amely olyan más világnagyságokat is fölvonultat, mint Armand Duplantis, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Grant Holloway, Gianmarco Tamberi, Shericka Jackson, Alison Dos Santos és számos más olimpiai- és világbajnok illetve érmes.
 
A budapesti repülőtéren Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke fogadta őt és edzőjét, Bobby Kersee-t.
 
Sydney McLaughlin személyében különleges meglepetéssel bővült a verseny sztárokkal teli mezőnye, amely olyan más világnagyságokat is fölvonultat, mint Armand Duplantis, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Grant Holloway, Gianmarco Tamberi, Shericka Jackson, Alison Dos Santos és számos más olimpiai- és világbajnok illetve érmes.

Itt lesz velünk Magyarországon először Ryan Crouser, a súlylökés világcsúcstartója, világ- és olimpiai bajnoka is és a visszatérők között is többen vannak, akik világbajnokok lettek az Egyesült Államokban rendezett szabadtéri atlétikai világbajnokságon. Köztük van a jamaicai sprinter legenda, Shelly-Ann Fraser-Pryce, az amerikai gátfutó Grant Holloway, a lengyel kalapácsvető Pawel Fajdek és a szlovén diszkoszvető Kristjan Ceh.

Különleges esemény a Gyulai István Memorial, hiszen az atlétika legnagyobb világsztárjaival versenyeznek a legjobb magyar atléták, köztük az a Halász Bence, aki élete legjobb formájában van és a világbajnokságon áttörte a 80 méteres álomhatárt kalapácsvetésben. 
 
Az esemény augusztus 8-án, hétfőn lesz Székesfehérváron, az atlétikai központban.

000 halász bence kalapácsvetés_01.JPG

Halász Bence kalapácsvető

000 rúdugrás_01.JPG

Mondo Duplantist rúdugró világcsúcs tartó

 

 

forrás: Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj 2022.

 

Címlapcikkek1